top of page

Vår historia

First Gin From First Town

Destilleriet är beläget i en pittoresk liten röd stuga precis framför Wenngarns slott, strax utanför Sveriges äldsta stad, Sigtuna. Med tusen års historia, från den förste kungen till den första helgonet och den första myntet, har Sigtuna en rik och djup rot i det förflutna, vilket skapar en stad med en unik karaktär och charm.

1800 talet - nutid

Under 1800-talet tjänstgjorde stugan som ett destilleri, där doften av sprit och aromen av kryddor fyllde luften. Samtidigt fungerade Wenngarn som en institution för att hjälpa de som kämpade med alkoholism.

 

Men med tiden har både stugan och Wenngarn förvandlats till en blomstrande modern bygemenskap, som lockar turister från alla världens hörn.

 

I hjärtat av denna historiska plats tar First Distillery Sigtuna vid och tillverkar gin av världsklass. Med en passion för hantverk och en önskan att hedra det förflutna använder vi lokala råvaror och traditionella destillerimetoder för att skapa en unik och förförisk smakupplevelse.

 

Besökare kan njuta av en rundtur i destilleriet och lära sig om den gamla konsten att destillera gin. Medan de promenerar genom de grönskande trädgårdarna och beundrar den majestätiska utsikten över slottet kan de även prova på olika gin-varianter, från klassiska och traditionella smaker till djärva och nyskapande kombinationer.

 

Genom att kombinera historiens arv med moderna influenser, blir First Distillery Sigtuna en stolt ambassadör för Sigtuna och dess omgivningar. De lockar gin-entusiaster och äventyrslystna resenärer från hela världen för att uppleva denna unika destination och smaka på ginen som bärs fram ur århundradens historia och tradition.

First Destilleri Brännare

Elsa

Medarbetare

bottom of page