COCKTAILRECEPT

DSC_0238.jpg

FIRST GIN CHALLENGE

I samband med lanseringen av First Gin anordnade vi First Gin Challenge där nio restauranger i Sigtuna fick tävla om vem som kunde blanda den godaste drinken på First Gin.

 

Restaurangerna serverade sitt bidrag under några veckor och allmänheten fick rösta vilken som var deras varit. När rösterna och var räknade och  juryn sagt sitt stod Båthuset som vinnare med drinken "First Frozen Apple".

Nedan hittar du alla drinkrecepten

First Frozen Apple

Båthuset

 Vinnare av First Gin Challenge 2021 

Till dekoration

Frusen äppelkub Rosmarinkanderat äpple

Citronskal

Rosmarinkvist

Rosmarinsocker

 

Skala äpplen och gör kulor med kuljärn, spara alla rester till centrifugering.

Centrifugera äppelrester och blanda med sockerlag samt citronjuice och frys in i iskuber.

Vacumförpacka äppelbollar med rosmarin-sockerlagen. Alt koka in och kyl ned.

Spetta äppelbollar, citronskal på rosmarinkvisten.

 

Skum

3cl First gin

3cl Sockerlag med rosmarin & äpple

(50/50 socker, äppeljuice, 2st kvistar rosmarin)

1cl Citronjuice

6cl äggvita

Använd sifon med 2 patroner. Alt vispa i bunke till maräng liknande konstistens/ använd shaker.

 

Drink

3cl First gin

3cl Sockerlag med rosmarin & äpple

lcl Citronjuice

Skaka med is

 

Servering

Lägg i den frusna äppelisen i botten på glaset och toppa med dekoration, häll på den skakade drinken och toppa med skum. Pudra med rosmarinsocker.

matt-artz-Fu2v5drnMBA-unsplash copy.jpg

Cullbergs First

Hotell Kristina

Förbered dagen före

Frys in is med äppelskiva och rosmarin i större form.

Rosmarin- och äppelsirap

(koka ihop ett par dl äppeljuicekoncentrat och rosmarinkvistar till en seg sirap.)

Rosmarinsocker

(kör 0,5 dl socker och 2 tsk finhackad rosmarin i en mixer till fint örtsocker.)

 

Drink

5 cl First Gin

2 tsk rosmarin- och äppelsirap

0,5 tsk citronsaft

Toppa med sodavatten

Servering

Stor isbit med äppelskiva och rosmarin 0,5 tsk rosmarinsocker, Rosmarinkvist

hasan-almasi-nKNm_75lH4g-unsplash Copy.j

Cullbergs First

Hotell Kristina

Förbered dagen före

Frys in is med äppelskiva och rosmarin i större form.

Rosmarin- och äppelsirap

(koka ihop ett par dl äppeljuicekoncentrat och rosmarinkvistar till en seg sirap.)

Rosmarinsocker

(kör 0,5 dl socker och 2 tsk finhackad rosmarin i en mixer till fint örtsocker.)

 

Drink

5 cl First Gin

2 tsk rosmarin- och äppelsirap

0,5 tsk citronsaft

Toppa med sodavatten

Servering

Stor isbit med äppelskiva och rosmarin 0,5 tsk rosmarinsocker, Rosmarinkvist

hasan-almasi-nKNm_75lH4g-unsplash Copy.j
hasan-almasi-nKNm_75lH4g-unsplash Copy.j

Cullbergs First

Hotell Kristina

Förbered dagen före

Frys in is med äppelskiva och rosmarin i större form.

Rosmarin- och äppelsirap

(koka ihop ett par dl äppeljuicekoncentrat och rosmarinkvistar till en seg sirap.)

Rosmarinsocker

(kör 0,5 dl socker och 2 tsk finhackad rosmarin i en mixer till fint örtsocker.)

 

Drink

5 cl First Gin

2 tsk rosmarin- och äppelsirap

0,5 tsk citronsaft

Toppa med sodavatten

Servering

Stor isbit med äppelskiva och rosmarin 0,5 tsk rosmarinsocker, Rosmarinkvist