COCKTAILRECEPT

FIRST GIN CHALLENGE
I samband med lanseringen av First Gin anordnade vi First Gin Challenge där nio restauranger i Sigtuna fick tävla om vem som kunde blanda den godaste drinken på First Gin.
Restaurangerna serverade sitt bidrag under några veckor och allmänheten fick rösta vilken som var deras varit. När rösterna och var räknade och juryn sagt sitt stod Båthuset som vinnare med drinken "First Frozen Apple".
Nedan hittar du alla drinkrecepten
First Frozen Apple
Båthuset
Vinnare av First Gin Challenge 2021
Till dekoration
Frusen äppelkub Rosmarinkanderat äpple
Citronskal
Rosmarinkvist
Rosmarinsocker
Skala äpplen och gör kulor med kuljärn, spara alla rester till centrifugering.
Centrifugera äppelrester och blanda med sockerlag samt citronjuice och frys in i iskuber.
Vacumförpacka äppelbollar med rosmarin-sockerlagen. Alt koka in och kyl ned.
Spetta äppelbollar, citronskal på rosmarinkvisten.
Skum
3cl First gin
3cl Sockerlag med rosmarin & äpple
(50/50 socker, äppeljuice, 2st kvistar rosmarin)
1cl Citronjuice
6cl äggvita
Använd sifon med 2 patroner. Alt vispa i bunke till maräng liknande konstistens/ använd shaker.
Drink
3cl First gin
3cl Sockerlag med rosmarin & äpple
lcl Citronjuice
Skaka med is
Servering
Lägg i den frusna äppelisen i botten på glaset och toppa med dekoration, häll på den skakade drinken och toppa med skum. Pudra med rosmarinsocker.

Cullbergs First
Hotell Kristina
Förbered dagen före
Frys in is med äppelskiva och rosmarin i större form.
Rosmarin- och äppelsirap
(koka ihop ett par dl äppeljuicekoncentrat och rosmarinkvistar till en seg sirap.)
Rosmarinsocker
(kör 0,5 dl socker och 2 tsk finhackad rosmarin i en mixer till fint örtsocker.)
Drink
5 cl First Gin
2 tsk rosmarin- och äppelsirap
0,5 tsk citronsaft
Toppa med sodavatten
Servering
Stor isbit med äppelskiva och rosmarin 0,5 tsk rosmarinsocker, Rosmarinkvist

Cullbergs First
Hotell Kristina
Förbered dagen före
Frys in is med äppelskiva och rosmarin i större form.
Rosmarin- och äppelsirap
(koka ihop ett par dl äppeljuicekoncentrat och rosmarinkvistar till en seg sirap.)
Rosmarinsocker
(kör 0,5 dl socker och 2 tsk finhackad rosmarin i en mixer till fint örtsocker.)
Drink
5 cl First Gin
2 tsk rosmarin- och äppelsirap
0,5 tsk citronsaft
Toppa med sodavatten
Servering
Stor isbit med äppelskiva och rosmarin 0,5 tsk rosmarinsocker, Rosmarinkvist


Cullbergs First
Hotell Kristina
Förbered dagen före
Frys in is med äppelskiva och rosmarin i större form.
Rosmarin- och äppelsirap
(koka ihop ett par dl äppeljuicekoncentrat och rosmarinkvistar till en seg sirap.)
Rosmarinsocker
(kör 0,5 dl socker och 2 tsk finhackad rosmarin i en mixer till fint örtsocker.)
Drink
5 cl First Gin
2 tsk rosmarin- och äppelsirap
0,5 tsk citronsaft
Toppa med sodavatten
Servering
Stor isbit med äppelskiva och rosmarin 0,5 tsk rosmarinsocker, Rosmarinkvist